Παιδικά Αντηλιακά , Τι Να Προσέχουμε
Post by g y

Η επιδερμίδα των παιδιών έχει διαφορετικές ανάγκες από αυτή των ενηλίκων. Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί, τόσο πιο ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα του. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και ειδική φροντίδα στον ήλιο που την προσφέρουν τα παιδικά αντηλιακά.

Ένα παιδικό αντηλιακό περιέχει ειδικά, υποαλλεργικά συστατικά και ουσίες που δεν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ή ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα του. Υπάρχουν συστατικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν μεγάλη προστασία από τον ήλιο και τη ζέστη του καλοκαιριού, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στα παιδιά όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, το διοξείδιο του τιτανίου, κλπ.  Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν και υλικά που δεν θα πρέπει να περιέχουν τα παιδικά αντιηλιακά και αυτά είναι: το oxybenzone, η Βιταμίνη Α ή αλλιώς παλμιτική ρετινόλη και τα πρόσθετα εντομοαποθητικά. Προσοχή χρειάζεται επίσης σε αντηλιακά σε μορφή πούδρας ή σπρέυ με προωθητικά αέρια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά, ειδικά αν έχουν αλλεργίες ή άσθμα. για τα παιδικά αντηλιακά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για τα υπόλοιπα αντηλιακά. Δηλαδή, θα πρέπει να φοριούνται 20 λεπτά πριν την έξοδο στον ήλιο, να επαναλαμβάνεται η χρήση τους μετά την έξοδο από τη θάλασσα ή κάθε 2 με 3 ώρες.

Για βρέφη πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδικά βρεφικά αντηλιακά. Τα βρεφικά αντηλιακά δεν διαφέρουν και πολύ από τα παιδικά. Είναι στην ουσία παιδικά που έχουν προσαρμοστεί για χρήση από βρέφη. Οι γιατροί συνιστούν τη χρήση αντηλιακών με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30, λόγω της ευαισθησίας της επιδερμίδας του σε αυτή την ηλικία. Επίσης, τα βρεφικά αντιηλιακά καλό θα ήταν να περιέχουν τα φυσικά συστατικά οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου ή και τα δύο, καθώς αυτές οι ουσίες “κολλάνε” πάνω στην επιδερμίδα και κάνουν το αντιηλιακό να προσφέρει αποτελεσματική προστασία αμέσως μετά την εφαρμογή του.
Η σειρά παιδικών αντηλιακών της SEBAMED περιέχει φυσικά και υποαλλεργικά συστατικά προσφέροντας στην παιδική και βρεφική επιδερμίδα την μέγιστη προστασία!