Αντιμετώπιση Ουλών
Post by Ιntramed

Οι ουλές και τα σημάδια είναι δερματικές βλάβες, που επιμένουν ακόμη και μετά την επούλωση της πληγής από κάποιο παλιό τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση ή ακόμη και μετά από έντονη ακμή στη νεανική ή εφηβική ηλικία. Η μη ομαλή επούλωση μίας πληγής είναι πιθανό να οδηγήσει στο σχηματισμό άκρως αντιαισθητικών ουλών, που μπορεί ακόμη και να παραμορφώσουν το πρόσωπο ή σώμα του ατόμου. Οι ουλές και τα σημάδια αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εξίσου τα δύο φύλα. Η παρουσία των δύσμορφων ουλών στο πρόσωπο ή το σώμα επηρεάζει τα άτομα αυτά, καθώς αλλοιώνει την εξωτερική τους εμφάνιση και όχι σπάνια μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογική πίεση, κατάθλιψη ακόμη και κοινωνικό στιγματισμό.

Οι ουλές και τα σημάδια μπορούν να προκύψουν από τράυμα (χημικό, θερμικό, μηχανικό αίτιο) απο χειρουργική επέμβαση, απο έντονη ακμή.

Είδη

-Υπερτροφικές ουλές. Πρόκειται για περίσσεια δέρματος, που αναπτύσσεται εστιακά επάνω σε μια πληγή. Είναι έντονα επηρμένες, έχουν χρώμα ερυθρό
(όσο πιο πρόσφατη είναι η δημιουργία τους, ενώ με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται). Μπορεί να είναι επώδυνες και να παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση του μεγέθους τους.
-Ατροφικές ουλές. Πρόκειται για ρικνωτικές δερματικές βλάβες λόγω μεγάλης απώλειας ιστού.
-Χηλοειδή. Πρόκειται για υπερτροφικές ουλές μεγαλύτερου μεγέθους, που τα όριά τους επεκτείνονται πέρα από τα άκρα της αρχικής πληγής. Τα χηλοειδή μπορεί να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνήθως εμφανίζονται σε σημεία όπου υπάρχει λίγος υποκείμενος λιπώδης ιστός, όπως το ντεκολτέ, το πρόσωπο και οι ώμοι.

Η κρέμες  Zeraderm Scar Gel και Zeraderm Ultra της Rofil Medical Aesthetics αποτελούν μια πρώτη αποτελεσματική επιλογή για την αντιμετώπιση ουλών απο τραύματα και εγκαύματα, υπερτροφικών ουλών, χηλοειδών. Προσφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε παλιές ουλές.

Μειώνουν τις ουλές μετά από θεραπεία ακμής ή χειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.