Τα βασικά βήματα για την αποτελεσματικότερη φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σας
Post by sbikas

Έχετε αναρωτηθεί άραγε ποτέ γιατί η βρεφική και παιδική επιδερμίδα είναι τόσο ευαίσθητη; Γιατί όπως πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, έτσι και ο προστατευτικός μανδύας του δέρματός τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.
Αυτός ο μανδύας είναι υπεύθυνος για την προστασία του δέρματος από τους ερεθισμούς και τη διατήρηση της υγρασίας του. Ως αποτέλεσμα, τα βρέφη και τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε ξηρότητα, ερεθισμούς και αλλεργίες που μπορεί να εμφανίζονται με τη μορφή κοκκινίλας, φαγούρας ή ακόμα και εξανθήματος.
Και τί χρειάζεται να κάνετε για να τα προστατέψετε; Είναι απλό, όπως κάθε τι ευαίσθητο, έτσι και τα παιδιά χρειάζονται ειδική περιποίηση.

Βρεφική και Παιδική Περιποίηση Βήμα Βήμα

Η περιποίηση του μωρού σας είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να ακολουθείτε με αγάπη και φροντίδα. Θα πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος του μωρού σας και να αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική ρουτίνα περιποίησης. Έτσι μπορείτε να μετατρέψετε τη «ρουτίνα» σε μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία για εσάς και το μωρό σας. Πώς; Βήμα-βήμα.

Σωστός καθαρισμός στο μπάνιο: Φροντίστε για το σωστό pH

Το μπάνιο αποτελεί μια συχνή διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας του μωρού σας, οπότε είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστά, αλλά και με τα κατάλληλα προϊόντα.
Αρχικά, για να μπορέσει το μπάνιο να είναι μια ευχάριστη διαδικασία και για τους δυο, φροντίστε ούτως ώστε το παιδί να είναι χορτάτο και ταυτόχρονα ξεκούραστο την ώρα του μπάνιου. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε πιο νωρίς το απόγευμα αντί για αργά το βράδυ.

Αφού μπείτε για μπάνιο, για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του, επιλέξτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για βρεφική και παιδική χρήση, που διαθέτουν pH 5,5, το φυσιολογικό pH δηλαδή της βρεφικής επιδερμίδας. Επιλέξτε υποαλλεργικά και ελεγμένα δερματολογικά προϊόντα, που να μην διαταράσσουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας του μωρού και να μην προκαλούν αφυδάτωση ή κνησμό, όπως το Sebamed Baby Bubble Bath. Για την προστασία των ματιών, επιλέξτε κάποιο σαμπουάν που εγγυημένα δεν τσούζει τα μάτια, όπως το Sebamed Baby Children’s Shampoo που παράλληλα προσφέρει απαλό καθαρισμό χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα.
Αν η επιδερμίδα του παιδιού σας έχει ιδιαίτερες ανάγκες, είναι δηλαδή πιο ευαίσθητη και παρουσιάζει ξηροδερμία, επιλέξτε ένα προϊόν ήπιου καθαρισμού, με ειδική σύνθεση που βοηθά στην πρόληψη των συμπτωμάτων ξηροδερμίας, όπως το Sebamed Baby Face & Body Wash Foam.

 

 

Αντιμετωπίστε τους ερεθισμούς: Η ρουτίνα περιποίησης

Η επιδερμίδα ενός μωρού είναι έως και δέκα φορές πιο λεπτή από αυτή ενός ενήλικα. Για αυτό σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εμφανίσει ξηρότητα ή ερεθισμούς. Μέσα από μια σωστή ρουτίνα περιποίησης όμως το δέρμα του μωρού σας μπορεί να διατηρηθεί υγιές και προστατευμένο.
Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες της επιδερμίδας του μωρού σας, ώστε να διαμορφώστε την δική του ρουτίνα περιποίησης.
Αν για παράδειγμα παρατηρείτε ότι η επιδερμίδα του μωρού σας παρουσιάζει κοκκινίλα και ερεθισμό στο σημείο του προσώπου γύρω από το στόμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει από τα σάλια ή τα υπολείμματα τροφών. Για την θεραπεία αλλά και την πρόληψη της εμφάνισης της ξηρότητας γύρω από το στοματάκι του, μπορείτε να εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησής του μια κρέμα προσώπου όπως η Sebamed Baby Protective Facial Cream, που βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας και προστατεύει την επιδερμίδα από κοκκινίλες και ερεθισμούς ακόμη και την ώρα του φαγητού.
Παρόμοιοι όμως ερεθισμοί μπορεί να εμφανιστούν και στο σωματάκι του παιδιού σας. Εκεί θα χρειαστεί να επιλέξετε προϊόντα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά που θα καταπραΰνουν την επιδερμίδα και θα βοηθήσουν στην αναγέννησή της, όπως το Sebamed Baby Lotion ή Sebamed Baby Body Milk, με pH 5.5 που βοηθά στον σχηματισμό του φυσιολογικού προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας, ώστε να θωρακίσει την επιδερμίδα του παιδιού σας από μελλοντικούς ερεθισμούς.
Για βρέφη από 0 έως 12 μηνών που παρουσιάζουν ευαισθησία επιλέξτε ένα προϊόν πλούσιο σε περιεκτικότητα σε λιπαρά συστατικά, που θα αποτρέψει και θα αντιμετωπίσει ξηρότητα, κοκκινίλες και ερεθισμούς, όπως η Sebamed Baby Cream Extra Soft

Προστατεύστε σωστά την Ευαίσθητη περιοχή

Η περιοχή της πάνας είναι επίσης ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπής σε ερεθισμούς. Ο πιο συχνός ερεθισμός στην περιοχή της πάνας είναι το παράτριμμα, γνωστό ως σύγκαμα, που προκαλείται από το μη φυσιολογικό pH των κοπράνων και την αμμωνία των ούρων σε συνδυασμό με την υπερβολική υγρασία και τη θερμότητα της περιοχής.
Για να προλάβετε ή και να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους ερεθισμούς στην περιοχή της πάνας, χρησιμοποιήστε μια προστατευτική κρέμα κάθε φορά που αλλάζετε το μωρό σας. Επιλέξτε ένα προϊόν χωρίς πολλά χημικά, που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες στο μωρό. Σημαντικό είναι επίσης η κρέμα, πέρα από την ενυδατική φροντίδα που προσφέρει, να αδιαβροχοποιεί το δέρμα για την προστασία της περιοχής, χωρίς όμως να κλείνει τους πόρους, όπως η Sebamed Baby Healing Cream, που χάρη στα συστατικά που περιέχει (ΤiO2, Squalene, Dimethicone), καταφέρνει να αδιαβροχοποιεί 100% το δέρμα του μωρού, χωρίς να κλείνει τους πόρους, με αποτέλεσμα το δέρμα να αναπνέει!

 

Αποφύγετε την έκθεση στον Ήλιο

Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία. Προστατεύστε το μωρό σας από τον ήλιο με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) και καπέλο.

Αποφύγετε τη χρήση ερεθιστικών προϊόντων

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αλκοόλ, αρώματα ή άλλα ερεθιστικά συστατικά.
Είναι όμως αυτό αρκετό; Σίγουρα, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας να έχει μια υγιή και προστατευμένη επιδερμίδα. Είναι όμως σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα τα προϊόντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Εάν τώρα το μωρό σας έχει ιδιαίτερα ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα, ή εάν τυχόν παρατηρήσετε κάτι που σας προβληματίζει καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.